Club Brugge ontvangt RSC Anderlecht: Brusselaars zoeken al sinds 2018 naar winst

Club Brugge ontvangt RSC Anderlecht: Brusselaars zoeken al sinds 2018 naar winst

25 februari - 10:15
5

De topper tussen RSC Anderlecht en Club Brugge staat op het programma. Een wedstrijd waarin RSC Anderlecht op zoek gaat naar een driepunter in het Jan Breydelstadion. De laatste keer dat dat gebeurde is in... 2018.

Club Brugge had het lange tijd moeilijk om in het hol van de leeuw een overwinning te boeken en wachtte meer dan twintig jaar om nog eens te zegevieren in het Lotto Park. Ook voor Anderlecht is het inmiddels al even geleden dat er nog eens een zege werd geboekt op bezoek bij de aartsrivaal. De laatste keer dat Anderlecht namelijk nog eens kon winnen in het Jan Breydelstadion dateert van 6 mei 2018, bijna zes jaar geleden.

Anderlecht versloeg op het veld toen de uiteindelijke landskampioen Club Brugge met 1-2 na doelpunten van Lukasz Teodorczyk en Ryota Morioka. Voor de Bruggelingen scoorde toen Abdoulay Diaby. De ploeg die bij Anderlecht toen op het veld staan, is ook compleet anders dan nu.

In dat team koos toenmalig trainer Hein Vanhaezebrouck voor doelman Matz Sels, die werd geleend van Newcastle United en het jaar daarop naar RC Strasbourg trok. Voor zijn neus stond een driemansverdediging met Josué Sa, Leander Dendoncker en Olivier Deschacht in het basiselftal.

Sven Kums, toen nog een basispion bij RSC Anderlecht, stond voor de defensie op het hart van het middenveld samen met Adrien Trebel. Ryota Morioka kreeg één van zijn weinige basisplekken bij paars-wit en was meteen doelpuntenmaker.

Op de flanken deed Vanhaezebrouck een beroep op huurling Lazar Markovic en de Hondurees Andy Najar, terwijl voorin Pieter Gerkens en Lukasz Teodorczyk voor het gevaar moesten zorgen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Geen overlevers
Van de ploeg die toen op het veld stond, is er uiteindelijk geen enkele speler overgebleven bij RSC Anderlecht. Francis Amuzu zat toen wel in de wedstrijdselectie, maar zat de hele wedstrijd op de bank. Bij Club Brugge begonnen Brandon Mechele en Hans Vanaken toen aan de wedstrijd, ook zij zullen er nu opnieuw bijzijn tegen paars-wit.

De basiselftallen van toen:
RSC Anderlecht:
Sels; Sa, Dendoncker, Deschacht; Najar, Kums, Trebel, Markovic, Morioka; Gerkens, Teodorczyk

Club Brugge:
Gabulov; Poulain, Mechele, Denswil; Cools, Vormer, Nakamba, Diatta, Vanaken; Wesley, Diaby

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.