Club Brugge neemt afscheid van icoon: Le Fèvre overleden op 77-jarige leeftijd

Club Brugge neemt afscheid van icoon: Le Fèvre overleden op 77-jarige leeftijd

24 februari - 13:00
11

Club Brugge heeft afscheid moeten nemen van Ulrik Le Fèvre. De Deense ex-speler van Club Brugge is na een slepende ziekte overleden op 77-jarige leeftijd.

Le Fèvre belandde in 1972 bij Club Brugge en speelde vijf seizoenen voor Club Brugge. Daarin kwam de voormalige Deense flankaanvaller 143 keer uit voor Blauw-Zwart en werd hij drie keer kampioen.

Le Fèvre was de eerste Deen ooit die voetbalde voor Club Brugge en maakte ook deel uit van het iconische team dat Europese successen kende samen met onder meer Raoul Lambert en Birger Jensen. In 1977 nam hij afscheid van Club Brugge en speelde hij nog één seizoen voor jeugdclub Vejle BK, waarna hij in 1978 stopte met voetballen.

De voormalige voetballer keerde daarop nog meermaals terug naar Club Brugge en was er in 2019 nog bij toen Blauw-Zwart een reünie organiseerde met ex-spelers van de club. Le Fèvre laat vrouw Bente en kinderen Nina, Thomas en Anne achter.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.