'Geen Anderlecht, Nederlandse topclub in pole position voor gewilde Babadi'

'Geen Anderlecht, Nederlandse topclub in pole position voor gewilde Babadi'

23 februari - 08:28

Feyenoord zou inmiddels de belangrijkste kandidaat zijn om Isaac Babadi komende zomer in te lijven. Volgens 1908.nl zijn er deze week concrete gesprekken gevoerd en liggen de Rotterdammers op dit moment op 'pole position'. Het talent van PSV zou overtuigd zijn geraakt door wat Feyenoord hem heeft aangeboden. Ook Anderlecht werd genoemd voor het talent.

De komst van Babadi leek eerder uiterst onzeker, aangezien zich 23 clubs (waaronder Anderlecht) gemeld zouden hebben bij PSV. Het achttienjarige talent heeft nog een contract tot aankomende zomer in Eindhoven, maar club en speler komen maar niet overeen wat betreft een verlenging. Omdat Babadi deze zomer gratis op te halen is, zaten er dus veel clubs op het vinkentouw. Feyenoord voerde afgelopen weekend concrete gesprekken met zijn entourage en Babadi zou overtuigd zijn geraakt.

Coach Arne Slot zou ook een belangrijke factor zijn geweest in de gesprekken. De trainer was aanwezig bij de eerste concrete kennismaking met Babadi en het talent was onder de indruk. Mocht Slot de oefenmeester van Feyenoord blijven, dan neemt de kans op de komst van Babadi alleen maar toe. De Rotterdammers zien in Babadi een basisklant voor het middenveld, waardoor Calvin Stengs (ex-Antwerp) vast naar de rechtsbuitenpositie schuift.

Vanuit het buitenland zou enkel Olympique Marseille concreet zijn voor Babadi. Op dit moment is de Franse club dus één van zijn drie opties, naast Feyenoord en een verlenging bij PSV. Babadi wil alleen zelf niet naar het buitenland, aangezien zijn focus ligt op het slagen in Nederland. Feyenoord heeft daarin momenteel de voorkeur boven PSV voor Babadi, vanwege een financieel en sportief beter plan.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.