'Lang verstopte tas met Feyenoord-logo wegens voorkeur voor Ajax'
'Documentaire Noa Lang: al bij de jeugd in Feyenoord voorkeur voor Ajax'

'Lang verstopte tas met Feyenoord-logo wegens voorkeur voor Ajax'

22 februari - 17:47

Bart van den Aardweg is regisseur van de documentaire over ex-Club Brugge speler Noa Lang, genaamd 'Lastpak: Noa Lang', die op vrijdag op Amazon Prime verschijnt. In gesprek met het Eindhovens Dagblad bespreekt de filmmaker niet alleen zijn documentaire, maar gaat hij ook dieper in op de loopbaan van de aanvaller van PSV.

Als jonge jongen had Lang een voorkeur voor Ajax. Hij speelde echter in de jeugdopleiding bij Feyenoord. Uiteindelijk vertrok de aanvaller op zijn veertiende naar Amsterdam, maar hiervoor vonden er bijzondere situaties plaats bij Feyenoord, zo zegt Van den Aardweg. "Bij Feyenoord verstopt hij zijn tas met het logo van de club bijvoorbeeld op het toilet. Hij wil de spullen niet meenemen, omdat hij eigenlijk voor Ajax is."

De documentaire draagt de titel 'Lastpak', wegens de reputatie die Lang heeft. Van den Aardweg ziet de buitenspeler echter allerminst als lastige jongen. "Noa is puur en kan moeilijk tegen onrecht. We wilden hem begrijpen. Mensen vinden van alles van Noa, maar voor ons was het interessant om uit te vinden waarom hij de dingen doet zoals hij ze doet."

De reputatie van Lang was een grote beweegreden voor de documentaire. "Noa is een mediafenomeen en daarom ook interessant, maar als maker is het vooral boeiend geweest om het verhaal achter zijn gedrag te laten zien. Dat hij voor het eerst zijn zoon in handen krijgt, is fascinerend. Dat moment staat voor iets groters voor hem en gaat over echt volwassen worden."