'Stap dichter bij herspelen: Evocatiecommissie geeft Genk gelijk in penaltygate'

'Stap dichter bij herspelen: Evocatiecommissie geeft Genk gelijk in penaltygate'

22 februari - 17:08
133

Ook de evocatiecommissie geeft KRC Genk gelijk in verband met de 'penaltygate' uit de wedstrijd tegen RSC Anderlecht. Anderlecht had beroep aangetekend bij die instantie, maar vangt dus bot. Het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) buigt zich er op 1 maart over en dan volgt de definitieve uitspraak.

Het bewuste penaltymoment is ondertussen iedereen welbekend in de Belgische voetbalwereld. Bryan Heynen miste een penalty, maar doordat er zowel een speler van Anderlecht als van Genk te vroeg in het strafschopgebied kwamen, had de penalty hernomen moeten worden. Dat gebeurde echter niet en Genk trok hiermee naar de Disciplinaire Raad. Die gaf Genk gelijk dat de wedstrijd herspeeld moest worden.

Het beroep van Anderlecht bij de Evocatiecommissie ging over het feit dat de Disciplinaire Raad niet geschikt is om zich uit te spreken over deze zaak. De Evocatiecommissie heeft nu geoordeeld dat deze wel geschikt is. Zo komt het herspelen van de wedstrijd alweer een stap dichter bij. Zo staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

Als laatste wordt de zaak nog behandeld door het BAS. Die zal zich op 1 maart buigen over de zaak en ten laatste op 5 maart zal er een uitspraak zijn. De voorbehouden datum om de wedstrijd mogelijk te herspelen is 13 maart.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.