CEO KBVB: “De eerste prioriteit is dat refs met rust en sereniteit kunnen werken”

CEO KBVB: “De eerste prioriteit is dat refs met rust en sereniteit kunnen werken”

21 februari - 22:10
2

Piet Vandendriessche, de CEO van de KBVB, heeft Herbert Fandel vervangen door Peter Willems als hoofd van het Professional Refereeing Department. Ook van Bertrand Layec wordt aan het einde van het seizoen afscheid genomen. Vandendriessche vertelt waar de prioriteit nu ligt voor de Belgische arbitrage.

Vandendriessche legt uit wat Willems als leider van het Professional Refereeing Department mag gaan uitdragen. “We hebben voldoende specialisten rond arbitrage in huis, maar we hadden iemand nodig met ervaring die de rust kan terugbrengen in het scheidsrechterskorps. Het is de eerste prioriteit dat de refs met voldoende rust en sereniteit hun job kunnen uitvoeren”, deelt Vandendriessche aan Sporza.

Vandendriessche hoopt op termijn betere beslissingen op het veld te krijgen en betere communicatie tussen de arbitrage en de VAR. “"We willen de scheidsrechters voldoende ondersteunen en ook werken aan de instroom van nieuwe scheidsrechters. We moeten in België ook de lat hoog leggen: we hebben nu te weinig topscheidsrechters die op Europees niveau kunnen fluiten”, besluit Vandendriessche.