Roep om respect voor arbiters: ''Zonder hen is er geen voetbal mogelijk''

Roep om respect voor arbiters: ''Zonder hen is er geen voetbal mogelijk''

19 februari - 15:55 Laatste update: 16:04
35

Voor de scheidsrechters in België is momenteel geen gebrek aan kritiek. Ondanks gemaakte fouten en discutabele beslissingen vraagt het Bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om respect.

Scheidsrechters zijn nu eenmaal inherent aan het voetbal. ''De organisatie van een voetbalwedstrijd in het (prof)voetbal is onmogelijk zonder wedstrijdleiding. Zonder scheidsrechters is er eenvoudigweg geen voetbal mogelijk. Scheidsrechters verdienen onze waardering en respect'', stelde het Bondsparket volgens Het Laatste Nieuws.

Natuurlijk mag er wel ruimte voor discussie zijn. ''Kritiek kan, maar op een respectvolle wijze. Dit is ook de lijn die het Bondsparket wenst aan te houden. Wordt deze lijn echter overschreden, dan zal het Bondsparket overgaan tot disciplinaire vervolging'', aldus het Bondsparket.

Kortom, het Bondsparket pleit voor een respectvolle benadering van kritiek op scheidsrechters, ongeacht de beslissingen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.