Winteraanwinst Sonko (Gent): Voelt goed iets aan de supporters te kunnen geven

Winteraanwinst Sonko (Gent): "Voelt goed iets aan de supporters te kunnen geven"

19 februari - 11:41
5

KAA Gent kon zondag voor het eerst in 2024 de drie punten pakken, in en tegen KAS Eupen. De Buffalo's wonnen met 0-2. Na afloop was winteraankoop Momodou Sonko opgetogen met de overwinning.

Sonko drukte zijn stempel meteen met een belangrijke rol bij de eerste goal van Hyun-seok Hong. "Het voelt heel erg goed", aldus Sonko op de clubwebsite. "Die pass is een beetje mijn trademark. Normaal schiet ik graag van die positie, maar die ruimte was er niet. Hongi maakte hem uiteindelijk fantastisch af."

De aanpassing van de jonge Zweed verloopt vlot. "Het is gemakkelijk om te spelen met goede spelers", zegt Sonko. "We trainen er natuurlijk ook veel op. Zij geven me op en naast het veld de nodige steun. Dan is het logisch dat ik me snel kan aanpassen. Fysiek heb ik wel nog stappen te zetten. Het is mijn doel om dicht bij de startelf te staan en veel punten te scoren", voegt hij toe.

Na afloop konden de spelers voor het eerst in lange tijd nog eens vieren met hun supporters. "Dat was echt leuk. De supporters waren er voor ons tijdens de moeilijke matchen na de winterstop. Dan voelt het goed om hen iets terug te kunnen geven", besluit Sonko.

KAA Gent staat na 26 speeldagen op de vijfde plek in het klassement. De Buffalo’s hebben 42 punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.