KAA Gent boekt eerste JPL-overwinning van 2024 op bezoek bij KAS Eupen

18 februari - 21:04 Laatste update: 21:07
8

KAA Gent is na nieuwjaar het noorden kwijt, maar toch slaagden de Buffalo’s erin om met 0-2 te winnen op bezoek bij KAS Eupen. De doelpunten kwamen op naam van Hyun-Seok Hong en Matisse Samoise.

Gerkens kwam na zes minuten speeltijd met de eerste doelpoging van de avond. Het schot was hard, maar vloog relatief ver naast. Daarna kwam Eupen met een reactie via Pantovic, maar die strandde op Gent-doelman Schmidt. Enkele minuten later bracht Slonina redding op poging van Brown.

In minuut 12 was het dan toch raak voor KAA Gent. Eupen werd van het kastje naar de muur gespeeld door de Buffalo’s. Depoitre kon in één tijd klaarleggen voor Hong die de bal in doel werkte. Een érg fraaie goal van Gent.

Eupen moest daarna de dominantie van KAA Gent volledig ondergaan en kwam zelf nog tot zeer weinig aan de bal. Hong waagde na 24 minuten nog eens zijn kans, maar zijn schot ging dit keer ver naast.

Na het halfuur nam Eupen opnieuw meer initiatief, met een kans tot gevolg. Baiye kon een poging op doel wagen, maar Schmidt pakte zonder moeite. 0-1 voorsprong voor Gent aan de rust.

Tijdens de rust werd Sonko vervangen door Tissoudali. De tweede helft kwam aanvankelijk traag op gang. Buiten de gele kaarten voor Pantovic en Brown gerekend gebeurde er niet veel in het eerste kwartier.

Vlak voor het uur was het dan wel opnieuw raak voor KAA Gent, deze keer via Samoise. Lambert liet de bal van zijn voet springen waarna Samoise kon profiteren en zijn vierde doelpunt van het seizoen wist te maken.

Het geloof was duidelijk weg bij Eupen om nog een resultaat te halen. Ook KAA Gent maakte nog weinig aanstalten op de derde treffer, waardoor de wedstrijd als een kaars uitdoofde.

Gent pakt zo nog eens de drie punten - voor het eerst dit kalenderjaar - en doet zo een goede zaak in de strijd om de Champions’ play-offs. Gent springt over KRC Genk en Cercle Brugge naar de vijfde plek. De Buffalo’s hebben 42 punten na 26 speeldagen. Eupen blijft voorlaatste met 21 punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.