Clement, Dessers, Raskin nemen met Rangers de leiding in Schotland, Celtic morst

18 februari - 17:02 Laatste update: 17:31

Philippe Clement, Cyriel Dessers (ex-KRC Genk) en Nicolas Raskin (ex-Standard) hebben de leiding genomen in de Schotse Premiership. Rangers wist op bezoek bij St. Johnstone met 0-3 te winnen terwijl Celtic thuis met 1-1 gelijkspeelde tegen Kilmarnock. Raskin bleef de hele match op de bank en Dessers mocht nog 20 minuten invallen bij Rangers.

Rangers ging op bezoek bij St. Johnstone en kwam opnieuw overtuigend voor de dag in de Schotse Premiership. Na 37 minuten wist Mohammed Diomande Rangers op voorsprong te brengen, waardoor Rangers met een 0-1 stand ging rusten.

Rangers had de kansen en het overwicht en wist vervolgens laat in de tweede helft verder uit te lopen via James Tavernier. Rangers kreeg tweemaal een strafschop en beide penalty’s werden benut door Tavernier. St. Johnstone had over de hele match geen schot tussen de palen.

Doordat Celtic punten heeft gemorst gaat Rangers alleen aan de leiding in de Schotse Premiership. Na 26 gespeelde matchen heeft Rangers 64 punten, Celtic blijft steken op 62 punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.