Muslic over Brugse derby en basiself: Het leeft in de stad, ook in de kleedkamer

Muslic over Brugse derby en basiself: "Het leeft in de stad, ook in de kleedkamer"

18 februari - 13:23
1

Zondagmiddag staat de derby tussen Cercle Brugge en Club Brugge op het programma. Cercle-coach Miron Muslic blikt vooruit op het duel en geeft uitleg bij zijn basiself.

Muslic begrijpt naar eigen zeggen hoe belangrijk de derby is voor de supporters van beide clubs. “Het is overal aanwezig in de stad. Ook bij ons in de kleedkamer leeft het erg”, aldus Muslic bij Eleven DAZN. “We moeten nu vooral erin slagen om de kalmte te bewaren tijdens de wedstrijd.”

Vorige week stak Muslic zijn ambities met Cercle niet onder stoelen of banken, door te zeggen dat ‘niemand hen nog uit de top zes zal krijgen’. Vandaag bevestigde de coach zijn uitspraak, zij het iets genuanceerder; “Het was het goede moment om dat te zeggen”, zegt Muslic. “Het heeft niks met het speelschema te maken, het zal zeker geen picknick zijn. Maar het draait om onszelf en wat wij kunnen presteren.”

Felipe Augusto mag op zijn twintigste verjaardag starten naast Kévin Denkey in de spits. “Dat is een verjaardagscadeautje”, lacht Muslic. “Hij had wat tijd nodig om zich aan te passen, maar is er nu klaar voor. Ik hoop dat hij een uur zal volmaken”, besluit de Cercle-coach.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.