Leko na verlies Standard bij Westerlo: “Zijn hier niet met de u11 of u14”

Leko na verlies Standard bij Westerlo: “Zijn hier niet met de u11 of u14”

17 februari - 14:03
6

Ivan Leko, de hoofdtrainer van Standard, blikte terug op de verliespartij tegen KVC Westerlo. De Rouches verloren met 2-1 op bezoek bij Westerlo, volgens Leko waren De Kemphanen slimmer.

Leko blikte eerst terug op de wedstrijd tussen Westerlo en Standard: “Eerste helft waren we goed, maar na rust starten we te zacht en dan verlies je de duels centraal. Met de tweede goal worden we daarop afgestraft. We kwamen hier met vertrouwen en fighting spirit, maar het was niet genoeg. Westerlo was slimmer”, citeert Sporza Leko.

Leko vertelde vervolgens wat er beter moest bij Standard. “Er zijn details die echt beter moeten. Je moet klaar zijn voor het veld, je moet klaar zijn om erop te komen (Kamal Sowah moest van schoenen wisselen en Hakim Sahabo moest nog tape aan zijn sokken doen bij zijn wissel, red.). Er zijn zoveel problemen, er is altijd iets”, aldus Leko.

Leko sluit af door te vermelden dat het om de A-ploeg van Standard gaat en niet de jeugd. “Soms heb je geen tijd om basisdingen uit te leggen, we zijn hier niet met de u11 of u14. Ik kan niet zeggen dat dit ons de partij doet verliezen, maar in voetbal is elk detail belangrijk”, besluit Leko.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.