Banzuzi wilt nog belangrijker worden voor OHL: “Meer doelpunten en assists”

Banzuzi wilt nog belangrijker worden voor OHL: “Meer doelpunten en assists”

17 februari - 13:10

Ezechiel Banzuzi is dit seizoen een van de revelaties bij OH Leuven, al verliep zijn seizoen wel met ups en downs. De Nederlander werd vrijdag negentien en speelt zaterdag een levensbelangrijke degradatieclash tegen Charleroi.

“Op zijn leeftijd kan je onmogelijk constant zijn”, vertelde zijn coach Oscar Garcia bij Het Nieuwsblad. Toch staat de middenvelder, na een lastig seizoensbegin, al negen weken op rij in de basis. Hij is een vaste waarde geworden op het Leuvense middenveld. Banzuzi vertelt dat hij moest aanpassen aan de Belgische competitie aangezien hij uit de Nederlandse tweede klasse kwam: “Het spel is echt wel anders, vooral het tempo.”

Conditioneel is Banzuzi meer dan in orde, hij loopt iedere wedstrijd elf, twaalf en soms zelfs dertien kilometer. Het degradatieaspect vindt hij mentaal naar eigen zeggen niet extra lastig. “Ik ben op mezelf gefocust en weet wat mijn taken zijn. Ik voel weinig spanning”, aldus de Nederlander.

Zelf focust hij op zijn leerproces en vindt hij dat hij slimmer is geworden op het veld. “Zeker de meer ervaren jongens als Mathieu Maertens en Joren Dom helpen mij. “ Zijn ambitie is om nog belangrijker te worden voor OHL met meer doelpunten en assists.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.