Lindner maakt debuut voor Union na kankerbehandeling in 2023: Geweldig

Lindner maakt debuut voor Union na kankerbehandeling in 2023: "Geweldig"

16 februari - 15:38

De nul houden zat er niet in, maar Heinz Lindner kan niettemin tevreden terugblikken op zijn debuut bij Union Saint-Gilloise. In de Conference-League-partij tegen Eintracht Frankfurt (2-2) viel de Oostenrijker niets te verwijten bij de tegentreffers. Voor Lindner werd het een prachtige avond na een donker 2023, waarin hij met kanker te maken kreeg.

De doelman, een winteraanwinst bij Union, kreeg in mei vorig jaar de spijkerharde diagnose te horen. Na een intensieve behandeling werd hij in het najaar weer genezen verklaard. Daarop plukte Union hem weg bij FC Sion. In principe vormt Lindner de stand-in voor Anthony Moris, maar de Brusselse nummer één was niet voldoende fit om het doel te wachten tegen Frankfurt.

Zijn vervanger beleefde een fijne avond. "Geweldig", omschrijft Lindner zijn gevoel bij de digitale kanalen van Union. De wedstrijd had overigens een extra randje voor hem: Lindner vierde zijn eerste minuten voor Union uitgerekend tegen zijn ex-club. Tussen 2015 en 2017 was hij er tweede keuze achter Lukas Hradecky. "Dat was speciaal. Er zitten enkele spelers en stafleden die ik nog ken, dus het is leuk om hen terug te zien."

Zelf kon de 33-jarige doelman enkele keren gepast ingrijpen. Bovendien behaalde zijn ploeg een resultaat waarmee alles nog speelbaar is in de terugwedstrijd, die volgende donderdag plaatsvindt. "Vooral in de tweede helft hebben we laten zien waartoe we in staat zijn. In de eerste tien minuten zaten we nog te slapen, met ons hoofd in de kleedkamer. Als we spelen zoals in de tweede helft, dan hebben we een grote kans om een ronde verder te geraken", besluit Lindner zelfverzekerd.