Flips vanuit Turkije: ''Eind januari vroeg Fredberg me nog om te blijven''

Flips vanuit Turkije: ''Eind januari vroeg Fredberg me nog om te blijven''

16 februari - 10:30 Laatste update: 10:53
3

Voor Alexis Flips was de start bij RSC Anderlecht allesbehalve wat hij had gedroomd. De middenvelder is zelfs uitgeleend aan het Turkse Ankaragücü. Flips dacht echter bij Anderlecht te blijven.

Flips kreeg groen licht van Fredberg om bij Anderlecht te blijven. ''Op een bepaald moment zei Jesper Fredberg aan mijn makelaar dat Anderlecht nog op mij rekende voor het tweede deel van het seizoen'', vertelde Flips aan Het Nieuwsblad.

De Fransman dacht dat hij bij Anderlecht kon blijven. ''We staakten toen de onderhandelingen met een aantal clubs , want daarvoor was het duidelijk dat er een oplossing nodig was'', zei Flips.

Echter, Flips werd niet ingezet door trainer Brian Riemer. ''Alleen kwam ik daarna in die laatste week van de transfermarkt drie matchen lang weer niet van de bank'', vertelde de Fransman.

De linksbuiten besloot toen toch te vertrekken. ''Tja...Ik was bereid bij Anderlecht te blijven, maar mentaal had ik het nodig om weer op het veld te staan. Turkije was nog open...'', aldus Flips.

Flips werd afgelopen zomer voor 3,5 miljoen euro overgenomen van het Franse Stade Reims.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.