'Nieuw competitieformat mogelijk op komst, topclubs hielden geheime vergadering'

'Nieuw competitieformat mogelijk op komst, topclubs hielden geheime vergadering'

16 februari - 09:40 Laatste update: 09:47
95

Belgische topclubs hielden een geheime vergadering over het competitieformat vanaf 2025-2026. Union SG, RSC Anderlecht, Club Brugge, KAA Gent, Royal Antwerp FC, KRC Genk, Standard, en RSC Charleroi kwamen samen. Opvallend genoeg gebeurde dat zonder Pro League-CEO Lorin Parys. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Na het komende seizoen loopt het tv-contract af. Het is daarom van groot belang dat de Belgische clubs duidelijk hebben wat het aanbod aan wedstrijden zal zijn. Daarom is het competitieformat voor het seizoen 2025-2026 belangrijk om in kaart te brengen.

De topclubs zouden het liefst minder wedstrijden spelen, zodat er meer aandacht gegeven kan worden aan Europese toernooien. Een van de ideeën is om met 14 teams in de Jupiler Pro League te starten. Daarnaast wordt er gekeken naar een verandering van het schema van de Play-Offs.

Hoewel de clubs nog niet eenduidig zijn over hoe het format er precies uit komt te zien, is het wel duidelijk dat het huidige format op losse schroeven staat. Er zou een tweederdemeerderheid vereist zijn tijdens de algemene vergadering van de Pro League om een nieuw format te bekrachtigen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.