Vanhaezebrouck weerlegt kritiek na Anderlecht: Analyses die op niks trekken

Vanhaezebrouck weerlegt kritiek na Anderlecht: "Analyses die op niks trekken"

10 februari - 15:15
15

KAA Gent ontvangt op zondag Cercle Brugge. Bij de Buffalo's is Tsuyoshi Watanabe klaar voor de strijd. Dat bevestigde Hein Vanhaezebrouck tijdens een persconferentie. De trainer van Gent snapte ook bepaalde kritiek na RSC Anderlecht niet vanwege zijn keuze om Watanabe in het Lotto Park op te stellen.

Voor het duel in Anderlecht moest KAA Gent Watanabe missen door interlandvoetbal. De verdediger kwam evenwel op de Asian Cup amper in actie. In de vijf duels van Japan op het toernooi, pikte Watanabe amper één invalbeurt van acht minuten mee. Voor de rest keek hij toe langs de zijlijn. 

Tegen Anderlecht stond Watanabe gewoon in de basis. Op het einde van de match kampte de verdediger met krampen. “Nu heeft hij nergens meer last van. Hij had gewoon krampen omdat hij te weinig heeft gespeeld bij Japan", stelde Vanhaezebrouck.

Van last van een jetlag kan er volgens Vanhaezebrouck geen sprake zijn. "Mensen zeggen "jetlag, jetlag", maar het was daar bijna dezelfde tijdszone als bij ons. Je kunt enkel een jetlag hebben als je in tijdszones reist. Niet als je van zuid naar noord gaat, dan kan het niet."

"Er zijn er anderen die zeggen: "Hij was vermoeid." Dat was hij helemaal niet. Hij was de meeste fitte van allemaal. Maar ok, zijn lichaam is het niet gewoon om 90 minuten te spelen. Dat was de reden dat hij was last had in de tweede helft met krampen tegen Anderlecht", is Vanhaezebrouck duidelijk.

KAA Gent verloor op het veld van RSC Anderlecht met 1-0. Paars-wit wist een strafschop om te zetten na een overtreding van Watanabe. "Er zijn er zelfs die de penaltyfase linken aan vermoeidheid. Maar als je ziet, in de eerste helft was hij de scherpste van iedereen. Het probleem was dat Watanabe zodanig scherp was, dat hij bij de penaltyfase 'te scherp' was. Hij wilde echt doorgaan. Hij was beter was lomer geweest. Sommige mensen maken analyses die er niet op trekken."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.