Alexandersson verliest voor het eerst met Kortrijk: Nipt, altijd frustrerend

Alexandersson verliest voor het eerst met Kortrijk: "Nipt, altijd frustrerend"

10 februari - 09:50
2

Het vlekkeloze rapport van Freyr Alexandersson heeft dan toch een eerste rode streepje opgelopen. Op het veld van Sint-Truiden ging KV Kortrijk onderuit, goed voor de eerste nederlaag van de IJslandse coach sinds zijn aanstelling in de winterstop. Al had er misschien wel meer in gezeten.

Eigenlijk zat er nauwelijks verschil tussen STVV en Kortrijk, maar De Kerels slaagden er niet in om te herstellen van een ongelukkig eigen doelpunt van Haruya Fujii. "Nipte wedstrijd, het is altijd frustrerend om te verliezen door een stilstaande fase", moest Alexandersson bekennen bij Sporza.

Vervolgens had de IJslander een complimentje over voor collega-trainer Thorsten Fink. "STVV is met bal heel gevaarlijk en was vandaag duidelijk goed voorbereid." Alexandersson noemt de verplaatsing naar Stayen dan ook "de moeilijkste wedstrijd tot nu toe". Vrij opmerkelijk, aangezien KVK al op bezoek ging bij Standard Luik en Club Brugge, bijvoorbeeld.

Daarnaast zag de trainer nog een reden voor het slechte resultaat van zijn ploeg. "We misten Kadri, maar niet alleen voor zijn dribbels. Hij loopt ook het meeste van de ploeg, hij is gewoon een briljante voetballer", zwaait Alexandersson nog met lof. Het valt voor hem en zijn manschappen te hopen dat Kadri volgende week terug is. Dan komt koploper Union Saint-Gilloise over de vloer in het Guldensporenstadion.