Broos ziet Zuid-Afrika groeien: “Op termijn met besten ter wereld wedijveren”

Broos ziet Zuid-Afrika groeien: “Op termijn met besten ter wereld wedijveren”

9 februari - 22:27 Laatste update: 22:34
3

Hugo Broos verloor met Zuid-Afrika in de halve finale na penalty’s van Nigeria. Zaterdag wacht de kleine finale voor een bronzen medaille tegen DR Congo.

Broos al enorm trots op ‘zijn’ Zuid-Afrika. “Ze hebben een fantastisch toernooi gespeeld. We wilden graag de finale bereiken, wat jammer genoeg niet gelukt is. Maar dat is voetbal. Ik ben hoe dan ook trots en wil nog een laatste keer alles geven tegen Congo.”

De bondscoach heeft een evenwichtige selectie. “Ik probeer altijd jonge spelers aan te vullen met ervaren spelers. Mijn doel was om al wat vooruit te kijken naar de volgende Africa Cup of het volgende WK. Ik heb geprobeerd spelers te selecteren die er dan ook bij kunnen zijn.”

Broos ziet Zuid-Afrika in de toekomst bij de top van de wereld behoren. “Ik denk dat we op termijn kunnen wedijveren met de besten van Afrika en de wereld, zeker als dit team zich verder blijft ontwikkelen”, citeert Het Nieuwsblad de 71-jarige bondscoach.

Het is overigens niet zeker dat Broos zal aanblijven als bondscoach van Zuid-Afrika.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.