Broos twijfelt over toekomst: Wil niet telkens de pispaal zijn bij tegenslag''

Broos twijfelt over toekomst: "Wil niet telkens de pispaal zijn bij tegenslag''

9 februari - 08:40
1

Voor Hugo Broos is de Afrika Cup voorbij. De bondscoach van Zuid-Afrika werd met zijn team uitgeschakeld door Nigeria in de halve finales van het toernooi. Broos is allerminst zeker dat hij zal aanblijven als bondscoach.

Broos is de kritiek op de resultaten beu en vraagt zich soms af waarom hij het allemaal doet. ''Als ik bij het eerstvolgende negatieve resultaat weer onder de kritiek bedolven word... Sorry, maar ik ben niet het pispaaltje van elke Zuid-Afrikaan die denkt dat hij weet hoe het moet als het tegenslaat'', vertelde Broos aan Sporza.

Broos wil eerst met de voetbalbond om de tafel om te discussiëren over zijn toekomst. ''Daar zal ik eens moeten over praten met de Zuid-Afrikaanse voetbalbond. En er zijn nog enkele zaken'', aldus Broos.

De 71-jarige Broos is sinds mei 2021 bondscoach van Zuid-Afrika. Sinds zijn aantreden heeft hij in 29 wedstrijden aan het roer gestaan van het land.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.