Ajax-talent Hato genoemd als potentiële optie voor Manchester United

Ajax-talent Hato genoemd als potentiële optie voor Manchester United

8 februari - 19:44
3

The Athletic heeft de naam van Jorrel Hato laten vallen bij Manchester United. Het kwaliteitsmedium is op zoek gegaan naar verdedigers die vergelijkbaar zijn met Lisandro Martínez, nu de Argentijn opnieuw een blessure heeft opgelopen. Hato komt daarbij prominent naar voren.

Martínez wordt dit seizoen geteisterd door blessures bij Man United. The Athletic suggereert dat The Red Devils er mogelijk verstandig aan doen om een jongere, vergelijkbare verdediger aan de selectie toe te voegen. Dan zou het gemis van Martinez minder voelbaar zijn. The Athletic is daardoor met behulp van een datasysteem op zoek gegaan naar spelers van 22 jaar oud of jonger, die over hetzelfde profiel beschikken als Martínez.

Hato bezet de tweede plek op de lijst van The Athletic, nipt achter Las Palmas-verdediger Mika Mármol. 'Als Ten Hag opnieuw wil kijken naar spelers uit Nederland, zou dan is Hato een optie', schrijft het medium. 'De zeventienjarige verdediger vindt zijn weg in een tot dusver moeilijk seizoen voor Ajax. Hij is linksbenig, kundig aan de bal, beschikt al over volwassenheid in zijn spel en is al 1,80 meter lang.'

Eerder werd Hato al gelinkt aan Arsenal, maar het lijkt erop dat hij binnenkort zijn contract gaat verlengen bij Ajax. De linkspoot wordt in maart namelijk achttien jaar, waardoor de Amsterdammers hem tegen die tijd voor lange tijd vast kunnen leggen. Het huidige contract van Hato loopt medio 2025 af.