Saintfiet voorspelt winnaar Afrika Cup

Saintfiet voorspelt winnaar Afrika Cup: "Andere drie met hakken over de sloot"

7 februari om 13:18

Tom Saintfiet, de Antwerpse bondscoach van Gambia, ligt uit de Afrika Cup. Saintfiet blikt vooruit op de halve finale tussen Ivoorkust en DR Congo in de Afrika Cup. Saintfiet geeft aan dat Nigeria uiteindelijk volgens hem de beste kaarten heeft om het toernooi te gaan winnen.

Saintfiet is niet verrast met Congo als halve finalist tegen Ivoorkust. "Dat Congo erbij is, is zeker geen verrassing. De verrassingen waren eigenlijk de vorige toernooien, toen ze zich niet konden kwalificeren of slecht presteerden”, citeert Sporza Saintfiet.

Saintfiet deelt ook zijn mening over Ivoorkust. “Het parcours van Ivoorkust is een beetje gelijkaardig. Pas derde in de groepsfase, maar toch geplaatst omdat wij met Gambia net niet konden winnen tegen Kameroen”, vertelt Saintfiet.

Saintfiet voorziet een spannende match tussen Ivoorkust en Congo. De bondscoach van Gambia deelt zijn voorspelling. “Ik denk dat het een heel spannende halve finale wordt, maar dat Ivoorkust aan het langste eind trekt”, aldus Saintfiet.

Saintfiet sluit af door ook te vertellen wie volgens hem de Afrika Cup gaat winnen. “De Nigerianen scoren vlot en krijgen weinig tegengoals, terwijl het bij de andere drie toch vaak met de hakken over de sloot was”, besluit Saintfiet.