Saintfiet (Gambia) over Broos (Zuid-Afrika): Moet Nigeria uit tent gaan lokken

Saintfiet (Gambia) over Broos (Zuid-Afrika): "Moet Nigeria uit tent gaan lokken"

7 februari - 10:25
1

Tom Saintfiet, de bondscoach van Gambia, is uitgeschakeld in de Afrika Cup. Saintfiet geeft zijn voorspelling over de halve finalematch tussen Nigeria en Zuid-Afrika. Saintfiet heeft ook nog advies voor Hugo Broos, de bondscoach van Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika en Nigeria staan woensdagavond tegenover elkaar in de halve finale van de Afrika Cup. Saintfiet geeft aan dat de bondscoach het lastig vindt om een favoriet aan te wijzen, zeker gezien hoe het hele toernooi is verlopen. “Maar als ik kijk naar de kwaliteit van de kern en wat het hier al heeft laten zien, is Nigeria toch de favoriet tegen Zuid-Afrika”, citeert Sporza Saintfiet.

Saintfiet schat Nigeria iets hoger in dan Zuid-Afrika. “Ik hoef Hugo geen advies te geven, maar het wordt voor Zuid-Afrika enorm belangrijk om Nigeria in de aanval te dwingen. Ze moeten hen uit de tent lokken, zodat er ruimte is voor de tegenaanval”, deelt Saintfiet.

Saintfiet verwacht een interessante ontmoeting tussen Nigeria en Zuid-Afrika in de halve finale. “Ik verwacht dan ook een pokerspel tussen de twee trainers. Diegene die de bal het langst níét heeft, kan wel eens winnen”, besluit Saintfiet.