“Dolberg op de bank bij Anderlecht is beetje vreemd … Welk signaal stuur je?”

“Dolberg op de bank bij Anderlecht is beetje vreemd … Welk signaal stuur je?”

7 februari - 10:59 Laatste update: 12:02
22

Na een minder indrukwekkende periode voor RSC Anderlecht, kwam er dit weekend enige opluchting met een overwinning tegen KAA Gent. Maar de beslissing om Luis Vazquez boven Kasper Dolberg te plaatsen, heeft enige controverse veroorzaakt. 

Philippe Albert benadrukt op RTBF de beweging en impact van Vazquez op het veld: "Een spits moet bewegen en gerespecteerd worden. Hij is een spits die verdedigers laat lijden als hij op het veld staat."

Nordin Jbari uit echter enig ongenoegen over deze keuze, ondanks de recente goede prestaties van Vazquez. "Dolberg op de bank is een beetje vreemd. Welke boodschap geven we hem mee voor de play-offs 1? Je begon het kampioenschap met hem, hij heeft zijn stempel gedrukt, hij was goed." 

Jbari vreest dat beide spelers er gewoon minder door gaan spelen. Het is een gevoel dat Albert ergens wel deelt. Albert legt uit dat dergelijke keuzes wellicht zijn bedoeld om een reactie van de spelers te ontlokken. Hij ziet het nut er wel van in. "Dit soort keuzes is niet slecht om een reactie te krijgen," legde Albert uit.