Fredberg (Anderlecht) over Dolberg: “Denk ook weleens: ‘Trek je niveau omhoog’

Fredberg (Anderlecht) over Dolberg: “Denk ook weleens: ‘Trek je niveau omhoog’

3 februari - 13:33
20

Jesper Fredberg, de CEO Sports van RSC Anderlecht, wordt gevraagd naar de prestaties van spits Kasper Dolberg. De Deense spits kende eerder dit seizoen een succesvolle reeks, maar zijn doelpuntenproductie voor Anderlecht valt op dit moment tegen.

Fredberg geeft aan dat spitsen altijd afgemeten worden op hun aantal doelpunten, ook bij Anderlecht. “Scoor je niet, dan is het logisch dat mensen zich vragen stellen. In het geval van Kasper... Ik geef toe dat ik af en toe ook denk: 'Verdorie Kasper, trek je niveau toch eens omhoog.' Maar even goed merk ik dat hij soms niet goed aangespeeld wordt of in de juiste positie wordt gebracht. Kasper is afhankelijk van wat er rondom hem gebeurt”, citeert Het Laatste Nieuws Fredberg.

Fredberg vertelt verder dat Anderlecht over goede aanvallers beschikt, maar dat er automatismen moeten ontstaan. “Denk aan de die periode waarin Thorgan Hazard goed was en het duidelijk klikte met Kasper. Daar moeten we opnieuw naar toe. Kasper stond toen op het punt om het record van meeste matchen op rij met een doelpunt (7, red.) te breken, tot ie zich plots blesseerde. Ik ben ervan overtuigd dat hij en Thorgan weer op het goede spoor zullen geraken”, besluit Fredberg.

De 26-jarige Dolberg kwam tot nu toe 25 wedstrijden uit voor Anderlecht dit seizoen. In deze 25 matchen wist Dolberg tien keer te scoren. Ook leverde de Deense spits drie assists aan zijn ploegmaats bij paars-wit.