Janssen komt goed weg tegen Club Brugge: Zeker donkergeel, misschien zelfs rood

Janssen komt goed weg tegen Club Brugge: "Zeker donkergeel, misschien zelfs rood"

5 februari - 22:34
26

Ook bij Club Brugge was men niet helemaal tevreden met de wedstrijdleiding en onder andere de beslissing om Vincent Janssen geen rode kaart te geven. Youri Mulder begrijpt dat men bij Club Brugge Janssen rood vond verdienen.

De Nederlander kwam er een paar keer te stevig in, maar kreeg uiteindelijk slechts één gele kaart. Nochtans had Janssen volgens Mulder zeker rood moeten krijgen. Voor zijn eerste fout kreeg hij geel, maar dat was misschien zelfs te licht. Die eerste elleboog op Brandon Mechele is zeker donkergeel, zelfs rood kan ook. Als je er zo met je arm ingaat... Dat is echt keihard", vertelt Mulder bij Extra Time.

Janssen ging er daarna nog een paar keer stevig in. Na een tackle op Philip Zinckernagel moest de Deen ook van het veld en is hij nu enkele weken out. Scheidsrechter Vergootte vond het echter geen fout. Volgens Mulder kon hij nochtans geel (of meer) krijgen. "Bij die tweede fout is het misschien niet zo belangrijk of het bewust of onbewust is, maar telt ook de intentie", aldus de Nederlander.

Ook Günther Schepens geeft aan dat Janssen na de fout op Zinckernagel van het veld had gestuurd kunnen worden. "Het is ongelukkig van hem, maar bij een tweede gele kaart kan je niets zeggen", besloot hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.