Moet Mazzu vrezen bij Charleroi? ‘De spelers hebben coach opgegeven … ‘

Moet Mazzu vrezen bij Charleroi? ‘De spelers hebben coach opgegeven … ‘

5 februari - 11:31
10

Na de recente 1-0 nederlaag tegen KV Kortrijk is Charleroi verder afgezakt in het klassement. De Zebra’s staan momenteel op een zorgwekkende dertiende plek. Analisten in "Complètement Foot" laten hun bezorgdheid blijken. 

Volgens journalist Eby Brouzakis ontbrak het de ploeg "aan creativiteit" in de wedstrijd tegen de hekkensluiter, en dit wordt gezien als een gemiste kans om terrein te winnen in het klassement. Hij merkte op: "Ik had een meer ondernemende ploeg verwacht, want Charleroi had het heel goed kunnen doen in het klassement."

De bezorgdheid strekt zich uit tot coach Felice Mazzu, zoals opgemerkt door Nordin Jbari in RTBF. De voormalige speler benadrukt dat het ontbreken van wil bij de spelers een zorgwekkend teken is en dat een reactie in de volgende wedstrijd essentieel is. "Als je de coach vertelt dat het team niet goed speelt en niet scoort, is dat prima. Maar als je hem vertelt dat de wil er niet is, betekent dat dat de spelers de coach hebben opgegeven."

Het verlies tegen Kortrijk zou mentaal pijnlijk zijn voor Charleroi. Toch is het volgens Eby Brouzakis geen gekke uitslag. Kortrijk heeft de laatste vier wedstrijden telkens punten weten pakken. "Verliezen van Kortrijk is in de huidige context niet zo onwaarschijnlijk."