Alderweireld en van Bommel gingen vol voor winst: “Besloten vol gas te geven”

Alderweireld en van Bommel gingen vol voor winst: “Besloten vol gas te geven”

5 februari - 08:48
12

Royal Antwerp FC kwam op achterstand tegen Club Brugge, maar in het slot van de wedstrijd draaide de thuisploeg de situatie volledig om. Aanvoerder Toby Alderweireld sprak met Het Nieuwsblad.

Na de gelijkmaker ging Antwerp vol voor de drie punten. “Gaan we volop voor de drie punten of zakken we terug, dat was de vraag. Of ik de eindbeslissing heb? Nee, de coach. We keken mekaar even aan na de 1-1 en ik gaf aan dat de ploeg nog fris was. Dus besloten we om nog vol gas te geven en volop voor de drie punten te gaan. Met een enthousiaste Bosuil achter ons, waarom ook niet?”

Nu wacht de beker voor Antwerp. Alderweireld wil weer voor het hoogste gaan. “We wisten dat, als we zes op zes zouden pakken tegen Standard en Club, we weer meedoen. Niet voor de titel, maar toch op zijn minst steviger in de top zes staan. En donderdag willen we graag de eerste stap zetten richting bekerfinale."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.