Cercle Brugge wint comfortabel met 4-1 van STVV en sluipt top zes binnen

4 februari - 21:40 Laatste update: 21:45
7

Cercle Brugge slaagde er zondagavond in om met 4-1 te winnen van STVV in de Jupiler Pro League. Cercle heeft zo zijn eerste overwinning van 2024 beet. Topscorer Denkey was met zijn twee doelpunten opnieuw van goudwaarde voor de Vereniging.

De openingsfase was nochtans voor STVV. Na amper 40 seconden knalde Bocat al richting het doel van Cercle. Ook daarna was STVV bedrijvig, maar na tien minuten bracht Denkey op aangeven van Minda Cercle op voorsprong.

Daarna was de controle voor Groen-Zwart. In minuut 42 schilderde Van der Bruggen een vrije trap op het hoofd van Utkus, die Minda voor de 2-0 kon bedienen. Een comfortabele voorsprong bij de rust voor Cercle.

Ook in de tweede helft kon Cercle de controle behouden. Denkey legde na een zoveelste counter de 3-0 binnen en 20 minuten voor tijd kon Olaigbe er nog 4-0 van maken. Uiteindelijk kon Barnes in minuut 97 de eerredder scoren voor STVV.

Cercle doet zo een prima zaak en klimt terug in de top zes met 36 punten. STVV staat negende met 31 punten.