Vanhaezebrouck woest: Het is schandalig, we zijn hier vandaag gewoon bestolen

Vanhaezebrouck woest: "Het is schandalig, we zijn hier vandaag gewoon bestolen"

4 februari - 21:12
109

KAA Gent zag de late gelijkmaker afgekeurd worden tegen RSC Anderlecht en verloor met 1-0. Na afloop was Gent-coach Hein Vanhaezebrouck in alle staten. Hij stak na afloop zijn ontgoocheling in de scheidsrechters niet onder stoelen of banken.

Volgens Vanhaezebrouck is er sprake van een echte schande. "Er was niet één moment maar twee momenten. Het eerste moment is Vertonghen die de bal tegen zijn hand krijgt naast zijn lichaam, altijd penalty. Hij fluit een fout op Depoitre die er nooit één is, een zware blunder van Laforge", aldus de Gent-coach voor de camera bij Eleven. "Hij liet nochtans alles doorgaan de hele wedstrijd lang, zelfs duwen met twee handen."

De afgekeurde gelijkmaker van De Sart is nog erger volgens Vanhaezebrouck. "De tweede fase is nog erger. Kandouss probeert langs Arnstad te lopen en die gooit zich ervoor, wat op zich al een fout is. En passant is er dan natuurlijk contact. Het is schandalig dat wij daarvoor bestraft worden. Ook van Wim Smet, de VAR. Hoe kom je erbij om daarvoor de ref naar het scherm te roepen. Wij zijn hier vandaag gewoon bestolen", is Vanhaezebrouck hard.

"Arnstad wil daarna rechtstaan en dan zeggen ze hem 'blijven liggen, blijven liggen'. Het is gewoon ridicuul. Nogmaals, we zijn tweemaal bestolen. Als men de rangschikking wil beïnvloeden, dat men dan gewoon zes namen geeft en dan stoppen wij ermee", besluit Vanhaezebrouck.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.