Extra zuur voor Blauw-Zwart: Vanaken pakt rood na Antwerp – Club Brugge

4 februari - 15:48 Laatste update: 16:03
95

Club Brugge verloor zondag met 2-1 van Royal Antwerp FC. Na het laatste fluitsignaal pakte Hans Vanaken nog een rode kaart.

Club Brugge leek op weg naar een zege op de Bosuil, maar in het slot van de partij kantelde de partij volledig. Kobe Corbanie wiste in de 86e de openingstreffer van Maxim De Cuyper uit. Daarna werd aangegeven dat er zes extra minuten speeltijd bijkwamen. Daarin moest De Cuyper met een brancard worden afgevoerd. De scheidsrechter liet daarom langer spelen en in de 99e minuut verschalkte Jacob Ondrejka Mignolet, 2-1 voor Antwerp via een vrije trap.

Na de match ging Vanaken verhaal halen bij de wedstrijdleiding. De tweevoudige Gouden Schoen zei blijkbaar iets wat Jasper Vergoote niet kon accepteren. Want de scheidsrechter toonde Vanaken de rode kaart. Hierdoor wacht Vanaken nog een schorsing en werd de nederlaag op de Bosuil nog net wat pijnlijker voor Blauw-Zwart.