Er is nog leven na Vermeeren: Antwerp-fans bekronen sterke Van den Bosch

Er is nog leven na Vermeeren: Antwerp-fans bekronen sterke Van den Bosch

3 februari - 10:01
1

Januari 2024 stond voor Royal Antwerp FC vooral in het teken van het afscheid van recordverkoop Arthur Vermeeren. De spelmaker gold als het paradepaardje van de Antwerpse jeugdwerking, maar daar staat ook nog ander talent te trappelen. Zeno Van den Bosch bijvoorbeeld. Hij mag zich de beste Red van januari noemen.

De afgelopen dagen kregen de supporters van Antwerp de kans om te stemmen op hun 'Speler van de Maand'. De twintigjarige Van den Bosch is als winnaar uit de bus gekomen. Voor Nieuwjaar was het jeugdproduct voornamelijk stand-in voor het duo Toby Alderweireld - Soumaïla Coulibaly. Nu die laatste in de lappenmand ligt, heeft Van den Bosch zijn kans volop gegrepen.

In de Jupiler Pro League startte de lange verdediger drie keer in januari. In die optredens kreeg de Antwerp-defensie slechts twee doelpunten tegen. Afgelopen woensdag hielden Van den Bosch en co nog kranig de nul op Sclessin. Ook in het bekertoernooi was de jongeling van waarde. In de kwartfinale tegen OH Leuven (2-3-winst) verdedigde hij niet alleen prima, de derde Antwerpse treffer kwam ook nog eens op zijn naam.