Reden voor PSV-vertrek Vertessen is bekend: Toen is er iets geknapt

Reden voor PSV-vertrek Vertessen is bekend: "Toen is er iets geknapt"

2 februari - 23:20 Laatste update: 23:45
2

Er knapte iets bij Yorbe Vertessen toen hij toe moest zien hoe niet hij, maar Malik Tillman de voorkeur kreeg als linksbuiten van PSV. Het was de aanleiding om de deur in Eindhoven achter zich dicht te trekken, zo stelt Marco Timmer in VP's transferpodcast #DoneDeal.

"Ik stond ook in contact met de entourage van die jongen en die waren zo stellig. Het ging niet meer over geld namelijk. Die jongen had in zijn hart en in zijn hoofd afscheid genomen van PSV", geeft Timmer aan. "Hij heeft veertien jaar lang alles gegeven voor PSV in de hoop basisspeler te worden in het eerste elftal. Hij was erg teleurgesteld toen bleek dat, na de blessures van Lang en Lozano, niet hij maar Malik Tillman de eerste keuze op links was", vervolgt de journalist.

"Toen is er iets geknapt en wilde hij ergens opnieuw beginnen. Het ging dus totaal niet meer over geld, dus mocht PSV gedacht hebben hem terug te roepen en hem eventueel te compenseren… dat had niet gewerkt", aldus Timmer.

Vertessen trok uiteindelijk naar Union Berlin, waar hij zijn handtekening plaatste onder een contract tot medio 2028.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.