'Naast Club en Anderlecht, ook Ajax, Feyenoord en PSV akkoord met Super League'

'Naast Club en Anderlecht, ook Ajax, Feyenoord en PSV akkoord met Super League'

2 februari - 16:30 Laatste update: 16:52
8

Joan Laporta heeft vrijdag een wel erg opvallende uitspraak gedaan over zijn geliefde Super League. De Spaanse bestuurder van FC Barcelona vertelde dat er al een hele hoop clubs akkoord zijn met de grote topcompetitie. Daaronder zouden zelfs Ajax, Feyenoord en PSV zitten.

Volgens Laporta zijn er dus al meerdere clubs die akkoord zijn met de komst van de Super League. Dat zijn Inter, AC Milan, Napoli, AS Roma, Olympique Marseille, Benfica, Porto, Sporting Portugal, Ajax, Feyenoord, PSV, Anderlecht en Club Brugge. Daarnaast zouden alle Spaanse topclubs akkoord zijn behalve de clubleiding van Atlético Madrid. Als we Laporta moeten geloven zijn de Nederlandse gevraagde topclubs dus ook akkoord met het idee.

Eind 2023 wonnen de organisatoren van de Super League een belangrijke rechtszaak van de UEFA. In die uitspraak vertelde het Europese hof dat de voetbalbond niet het recht had om de topcompetitie te verbieden. Daarom mogen ze dat in het verleden ook niet meer doen en ligt de weg dus open voor een Super League. Het is bekend dat Laporta en zijn Spaanse collega Florentino Perez van Real Madrid, groot fan zijn van het idee.

De Europese Super League was oorspronkelijk een plan van twaalf verschillende clubs om de voetbalbond UEFA te verlaten en hun eigen competitie te beginnen. De Europese Super League zal een gesloten competitie zijn. Er zullen twintig teams meedoen, waaronder de vijftien oprichtende clubs. De overige vijf plaatsen worden bepaald door middel van een kwalificatiesysteem op basis van de prestaties van teams in het voorgaande seizoen.