''Het is fout maar ik snap dat Anderlecht moppert''

''Het is fout maar ik snap dat Anderlecht moppert''

2 februari - 16:20
24

Het was een bevlogen match van RSC Anderlecht tegen KV Mechelen. De clubs kwamen tot een 2-2 stand en arbitrale beslissingen leidden tot veel discussie. Paars-wit was het niet eens met de penalty die aan Malinwa werd toegekend. Voormalig scheidsrechter Tim Pots analyseerde de situatie.

Pots zag wel degelijk een overtreding. ''Het is een fout. Stroeykens maakt een totaal overbodige zwaaibeweging waarbij hij zijn tegenstander raakt. Hij kopt de bal weg en in plaats van voorwaarts te bewegen, zwaait hij zijn arm achteruit'', vertelde Pots aan Het Laatste Nieuws.

Toch heeft de arbiter begrip voor paars-wit. ''Ik snap wel dat Anderlecht moppert. En dat ze verwijzen naar de fase met Kasper Dolberg in de wedstrijd tegen OH Leuven'', aldus Pots.

Anderlecht treft aanstaande zondag KAA Gent in eigen huis. RSC Anderlecht staat momenteel tweede in het Jupiler Pro League-klassement en KAA Gent vierde.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.