'PSG deed grote inspanning voor De Ligt: verdediger zette streep door deal'

'PSG deed grote inspanning voor De Ligt: verdediger zette streep door deal'

2 februari - 09:11

Paris Saint-Germain wilde de afgelopen dagen nog heel ver gaan voor Matthijs de Ligt. Volgens L'Équipe verrichtte de Franse kampioen een 'grote inspanning' voor de Oranje-international, die een winterse transfer zelf niet zag zitten.

De toonaangevende sportkrant meldde vrijdag al dat PSG bij Bayern München had geïnformeerd naar De Ligt. Die berichtgeving werd later onderschreven door RMC Sport. Op dat moment leek Der Rekordmeister niet bereid om hem te laten gaan doordat het krap in de centrale verdedigers zit. Nu blijkt echter dat de ex-Ajacied zelf het Franse bod naar de prullenbak verwees.

PSG was door een zware blessure van Milan Skriniar naarstig op zoek naar defensieve versterking. Onder meer de namen van Diego Llorente, Edmond Tapsoba, Jean-Clair Todibo, Kevin Danso en Leny Yoro vielen in Parijs. Vooral die laatste staat hoog op het wensenlijstje. Voor de Lille-verdediger dreigt in de zomer echter flink wat concurrentie.

Overigens lijkt De Ligt komende zomer wel te kunnen vertrekken bij Bayern, waar hij niet verzekerd is van een basisplaats. Manchester United werd ook al met hem in verband gebracht.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.