Vechtincident bij Eendracht Aalst: Kinderen willen niet meer naar training komen

Vechtincident bij Eendracht Aalst: "Kinderen willen niet meer naar training komen"

3 februari - 19:31
5

Sportief loopt het dan wel goed bij Eendracht Aalst, extrasportief zijn er toch flink wat zorgen bij de Oost-Vlaamse club. Er zijn geruchten over financiële zorgen en dat lijkt ook voor serieuze spanningen te zorgen binnen de club.

Zo valt bij Het Laatste Nieuws te lezen dat er dinsdagavond nog een zwaar incident plaatsvond in de jeugdkantine van de club. Na de training kwam het tot een gevecht tussen verschillende personen in de kantine. Enkele ex-werknemers die nog niet waren betaald besloten het heft in eigen handen te nemen en hebben naar verluidt geld uit de kassa gestolen. Wat volgde was een handgemeen.

Dat gebeurde ook allemaal voor het oog van flink wat kinderen die aanwezig waren. "Mijn zoon werd opgehaald door mijn vrouw. Hij ging er vrij goed mee om, maar was wel onder de indruk. Ook andere kinderen waren zeer aangeslagen en zeiden meteen dat ze niet meer naar de training willen komen", zegt een papa anoniem.

De politie kwam ter plaatse en de kantine werd ook onderzocht. Daarbij werden onder meer twee bussen lachgas gevonden. Er zouden in het verleden al verschillende incidenten hebben plaatsgevonden in diezelfde kantine. Zo werd er onder meer zelfs al eens vuurwerk afgestoken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.