Vertessen (ex-Union) niet terug naar PSV: 'We zijn in Berlijn en blijven daar'

Vertessen (ex-Union) niet terug naar PSV: 'We zijn in Berlijn en blijven daar'

30 januari - 18:41

Voetbaladvocaat Wouter Janssens, die onder andere de belangen van Yorbe Vertessen (ex-Union Saint-Gilloise) behartigt, heeft geen goed woord over voor de handelswijze van PSV met betrekking tot de transfer van Vertessen. De 23-jarige Belg staat te popelen om een contract bij Union Berlin te tekenen, maar krijgt vooralsnog geen groen licht vanuit Eindhoven.

"De transfer is allang compleet. Alleen weigert PSV de laatste handtekening te zetten en dat is onbestaanbaar. Wat gebeurt hier allemaal?", vraagt Janssens zich af in het Algemeen Dagblad. De belangenbehartiger noemt het 'zeer spijtig' dat PSV nu te kampen heeft met een langere afwezigheid van Noa Lang, maar laakt de handelswijze van de Eindhovenaren. 

"Yorbe heeft toestemming gekregen om af te reizen en de transfer is hier perfect. Hem hiervoor de rekening geven, dat hoort niet bij de club PSV." Janssens wijst bovendien op de staat van dienst van Vertessen, die bij er PSV 'vijftien jaar trouwe dienst' op heeft zitten. "Hij is altijd beschikbaar gebleven in de afgelopen weken en alles is precies volgens afspraak gegaan. Dit is geen manier van handelen."

Janssens en Vertessen zullen dan ook hun kont in de krib gooien als PSV ertoe besluit de buitenspeler terug te roepen. "Wij zijn in Berlijn en wij blijven daar", klinkt het strijdvaardig. PSV kiest ervoor om op dit moment niet te reageren op de situatie en komt pas na de transferperiode met uitleg over de gang van zaken. De Eindhovenaren hebben inmiddels hun pijlen op Couhaib Dirouech van Excelsior gericht als aanvallende versterking.  

Vertessen mag zolang zijn contract nog niet is ondertekend door PSV nog niet meetrainen met Union Berlin. Volgens het Eindhovens Dagblad heeft de buitenspeler zelf daarom maar een trainingspak gekocht, zodat hij in ieder geval 'een rondje kan rennen' terwijl hij in Berlijn wacht op meer nieuws vanuit PSV. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.