''Dit is voor Yorbe Vertessen mentaal wel erg zwaar''

''Dit is voor Yorbe Vertessen mentaal wel erg zwaar''

30 januari - 15:55

Voor Yorbe Vertessen is het nog altijd niet duidelijk waar zijn toekomst ligt. Nadat voormalig Club Brugge-aanvaller Noa Lang langdurig bleek uitgeschakeld, heeft de club de transfer van Vertessen naar Union Berlin on hold gezet. Arno Vermeulen van NOS liet weten waar Vertessen mentaal momenteel doorheen gaat.

Vertessen heeft het mentaal te voorduren. ''Dit is voor Yorbe Vertessen mentaal wel erg zwaar. Hij zal zich bij PSV jarenlang een vijfde wiel aan de wagen hebben gevoeld en dan moet hij nu dit offer brengen'', zei Vermeulen op NOS.

Een terugweg naar PSV is lastig. "Hij is een opportunistische speler, maar was afgelopen tijd misschien wel effectiever en nuttiger dan Hirving Lozano. Maar die blijft in de pikorde toch boven hem staan. PSV probeert logischerwijs het clubbelang op één te zetten, maar je moet je afvragen of dat er hier eigenlijk wel écht toe doet. Wat voor speler krijg je straks dan terug uit Berlijn? Wat haal je jezelf als club nu op de hals?", vertelde Vermeulen.

Vermeulen denkt dat PSV zich eventueel zonder Vertessen kan redden. "Ik denk eigenlijk dat PSV er niet aan moet beginnen. Met Malik Tillman komt er straks nog een speler terug die ook links voorin uit de voeten kan. En ik ben ervan overtuigd dat het nog mogelijk is om in de slotfase van de transfermarkt een speler van het kaliber van Vertessen te kopen of te huren", aldus Vermeulen.

Vertessen speelde afgelopen seizoen nog in de Jupiler Pro League. Koploper Union SG huurde de rappe aanvaller toen tijdens de tweede seizoenshelft.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.