'Vertessen traint op eigen houtje in Berlijn, presentatie al opgenomen'

'Vertessen traint op eigen houtje in Berlijn, presentatie al opgenomen'

30 januari - 13:16

De presentatiefilmpjes van Yorbe Vertessen bij Union Berlin zijn al opgenomen, maar de aanvaller is tot zijn eigen frustratie nog altijd PSV'er. Het Eindhovens Dagblad weet dat de Belg inmiddels zelf een trainingspak heeft gekocht, zodat hij in ieder geval 'een rondje kan rennen'. Meetrainen met Union mag immers nog niet. 

Alle benodige contracten zijn al ondertekend, maar zijn overgang naar de Bundesliga-club is nog steeds in gevaar. PSV wil hem namelijk terughalen naar Eindhoven. De zakelijke begeleider van Vertessen is van mening dat dit niet meer kan afketsen. PSV denkt daar heel anders over. De Eindhovenaren willen nog geen definitieve beslissing nemen en weigeren momenteel akkoord te gaan met de transfer. 

Dat alles heeft te maken met het feit dat Vertessen nog een contractspeler is bij PSV, en omdat Noa Lang langdurig aan de kant staat met een blessure. Er is bij PSV nu 'grote bezorgdheid' over de diepte van de selectie. Peter Bosz en co. willen hoe dan ook een vervanger voor Lang. Als die niet komt, moet Vertessen in Eindhoven blijven. 

Ondertussen moet de vleugelaanvaller geduldig wachten. Zijn entourage meldt aan het ED dat dat er op alle vlakken al een deal is, en dat Vertessen ook toestemming had om naar Berlijn af te rijzen. Daar is hij gekeurd en dus zelfs als geïnterviewd door de clubkanalen. De speler zelf is teleurgesteld in PSV, omdat hij niet de vrijheid krijgt om de transfer af te ronden.