D’hondt geeft uitleg na mogelijke penalty STVV – Genk: Buikgevoel nam het over

D’hondt geeft uitleg na mogelijke penalty STVV – Genk: "Buikgevoel nam het over"

29 januari - 18:56
11

Het Professional Refereeing Department nam de tijd om de mogelijke penaltyfase tussen STVV en KRC Genk te bespreken. Scheidsrechter Lothar D'hondt kreeg de kans om uit te leggen waarom STVV geen strafschop kreeg tegen Genk in de Limburgse derby. De match eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel.

Genk ging met zondag met een 0-1 voorsprong rusten tegen STVV. In het slot van de eerste helft claimde STVV een strafschop. Alieu Fadera zorgde ervoor dat Rihito Yamamoto naar de grond ging namens STVV in het strafschopgebied van Genk.

D’Hondt vertelt hoe hij als scheidsrechter de situatie beleefde tussen STVV en Genk. D’Hondt wordt gevraagd naar zijn buikgevoel. “Op zo’n moment, er is balverlies, waar het plots snel diep gaat richting Yamamoto. Mijn buikgevoel nam het eigenlijk direct over. Ik had het gevoel dat het te licht was. Er was wel contact absoluut, maar ik vond het te licht”, deelt D’Hondt.

D’hondt geeft uitleg waarom hij ervoor koos om geen strafschop te geven aan STVV tegen Genk. “De aanvaller Yamamoto, liet naar mijn gevoel zijn been iets hangen om te anticiperen op het contact dat sowieso wel ging komen. En ging er dan inderdaad vlot over, vandaar dat ik zei: "neen, dit is te licht, dit is geen strafschop”, aldus D’hondt.

D’hondt wordt tot slot gevraagd of de scheidsrechter er begrip voor heeft dat er ook mensen zijn die het wel degelijk een strafschop vinden. “Ik kan me daar in vinden, ik kan me er absoluut in vinden dat er mensen zijn die denken dat dit een strafschop is. Er zullen misschien ook mensen zijn die vinden dat dit geen strafschop is”, besluit D’hondt.