'FC Barcelona spot opvolger van vertrekkende Xavi: Duitse succescoach in beeld'

'FC Barcelona spot opvolger van vertrekkende Xavi: Duitse succescoach in beeld'

29 januari - 08:44
4

Hansi Flick zou een belangrijke kandidaat zijn om Xavi op te volgen bij FC Barcelona. De Spaanse coach maakte onlangs bekend dat hij de Catalanen aan het eind van dit seizoen gaat verlaten. Volgens BILD is de Duitser nu geïdentificeerd als topkandidaat voor de job in Barcelona.

President Joan Laporta zou intern de grootste fan zijn van de komst van Flick. De coach is klaar voor een nieuwe job, nadat hij begin september 2023 ontslagen werd bij de Duitse nationale ploeg. Volgens BILD spreekt een competitie buiten Duitsland Flick erg aan, waardoor de kansen voor Barcelona dus lijken te stijgen. Of er al contact gelegd is tussen beide partijen maakt de Duitse krant niet bekend.

Flick was tot nu toe pas twee keer hoofdtrainer van een ploeg. Één keer erg succesvol, de andere keer een stuk minder. Bij Bayern München nam Flick het stokje als interim over van Niko Kovac, maar de Duitser deed het zo goed dat hij mocht aanblijven. Tot zijn vertrek in de zomer van 2021 won hij met Bayern de Champions League en werd hij kampioen van Duitsland. Als bondscoach van de Duitsers presteerde hij minder en was hij onder andere verantwoordelijk voor de rappe uitschakeling op het WK in Qatar.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.