Anderlecht verbolgen: Elke fout van scheidsrechter is dus fout tegen reglement?

Anderlecht verbolgen: "Elke fout van scheidsrechter is dus fout tegen reglement?"

27 januari - 10:16
86

De Disciplinaire Raad van het Profvoetbal heeft een bommetje onder de Jupiler Pro League geplaatst. Het besliste vrijdag immers dat RSC Anderlecht - KRC Genk opnieuw gespeeld moet worden, na de commotie rond de alombekende strafschopfase en de daaropvolgende klacht van Genk. In Brussel is die uitspraak met afgrijzen onthaald.

Bij monde van advocaat Walter Damen reageert Anderlecht misnoegd op het oordeel. "Wat de Disciplinaire Raad hier eigenlijk zegt, is dat elke fout van een scheidsrechter, vanaf nu sowieso gesanctioneerd kan worden met een fout tegen het spelreglement", brengt de pleiter zijn lezing van de uitspraak bij Het Laatste Nieuws.

Volgens hem kan dit "een gevaarlijk precedent zijn". "Zo trek je de doos van Pandora open ...", omschrijft Damen zijn gevoel. Anderlecht is echter niet van plan om bij de pakken te blijven zitten. "We gaan nu rustig de tijd nemen om te kijken wat de volgende stap zal zijn, maar dat we het hier niet bij laten is duidelijk."

Welke opties heeft Anderlecht? Het zou bijvoorbeeld naar de evocatiecommissie kunnen stappen, die vervolgens moet onderzoeken of er procedurefouten gemaakt zijn en of de Disciplinaire Raad wel überhaupt bevoegd is om zulke uitspraken af te kondigen. Daarnaast is het ook nog mogelijk om naar het BAS te stappen, het Belgische Arbitragehof voor de Sport.