Duurste uitgaande transfers van Antwerp, Vermeeren doet de rest verbleken

Duurste uitgaande transfers van Antwerp, Vermeeren doet de rest verbleken

26 januari - 19:09 Laatste update: 27 januari - 13:30
7

Arthur Vermeeren heeft zijn transfer te pakken. De middenvelder verlaat per direct Royal Antwerp FC voor Atlético Madrid. De Rode Duivel levert The Great Old een recordbedrag op.

Antwerp en Atlético Madrid hebben nog niet officieel gecommuniceerd over de transferprijs van Vermeeren, maar de voorbije dagen klonk het in de media dat Vermeeren met een prijskaartje rond de 25 – 27 miljoen euro om zijn nek de overstap naar Spanje maakt. Volgens Fabrizio Romano zou Antwerp Vermeeren hebben laten gaan voor een basisbedrag van 18 miljoen euro. Daarnaast zou het gaan om add-ons van 2 miljoen euro - die 'eenvoudig' te halen zijn en 3 miljoen euro - die 'moeilijker' haalbaar zouden zijn.

Avila is record kwijt
Indien dat bedrag straks wordt bevestigd, is Vermeeren de duurste uitgaande transfer van Antwerp ooit. Tot nu toe was die eer weggelegd voor Gaston Avila. De Argentijn liet afgelopen zomer de Bosuil achter zich om zijn geluk te gaan beproeven in Amsterdam. Ajax betaalde toen circa 12,5 miljoen euro voor de centrale verdediger.

Willian Pacho mag mee op het podium. Frankfurt betaalde destijds 9 miljoen euro voor de verdediger uit Ecuador. De top vijf wordt compleet gemaakt door Manuel Benson (FC Burnley – 4 miljoen euro) en Martin Hongla (Hellas Verona – 3,7 miljoen euro).

Bij Atlético Madrid tekende Vermeeren een contract voor 6,5 seizoenen. Hij treedt bij Atlético in de voetsporen van onder meer Axel Witsel, Yannick Carrasco en Thibaut Courtois.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.