Avila (ex-Antwerp) zal door zware blessure bijna jaar aan de kant staan

Avila (ex-Antwerp) zal door zware blessure bijna jaar aan de kant staan

24 januari - 17:15 Laatste update: 17:23
1

Gaston Avila heeft vorige week tijdens een trainingsessie bij Ajax een zware knieblessure opgelopen. Dat maakt Ajax donderdag bekend na verder onderzoek. De verdediger ligt er naar verwachting zo'n negen tot twaalf maanden uit. 

In een kort statement op de website van Ajax vertelt Avila dat uit medisch onderzoek is gebleken dat hij de voorste kruisband van zijn linkerknie heeft gescheurd. De ex-speler van Royal Antwerp FC verblijft momenteel in Spanje, waar hij binnenkort onder het mes gaat. "Hier kan ik dichtbij mijn familie zijn. Ook zijn hier specialisten die mij kunnen helpen met mijn herstel."

Afgelopen seizoen werd de 22-jarige Avila overgenomen van Antwerp, waarmee de verdediger kampioen in ons land werd. In Amsterdam kan Avila nog geen potten breken. Slechts vier keer mocht hij aan de aftrap van een competitieduel van Ajax verschijnen. Zijn laatste wedstrijd in het shirt van Ajax was in de dramatische KNVB Beker-wedstrijd tegen Hercules (3-2).

Volgens het Algemeen Dagblad hoopte Ajax deze winter 'een oplossing' te vinden voor Avila. Die zoektocht werd al bemoeilijkt door het feit dat de verdediger voor Antwerp al op Europees niveau actief was geweest. Nu Avila er voor lange tijd uit ligt met een zware knieblessure kan er sowieso een streep door de transferplannen van de Amsterdammers. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.