Club Brugge over betwiste beslissing tegen Mechelen: “Geen foute toepassing?”

Club Brugge over betwiste beslissing tegen Mechelen: “Geen foute toepassing?”

23 januari - 17:31 Laatste update: 17:48
24

Club Brugge heeft zijn zaak verdedigd bij de Disciplinaire Raad in verband met de recente wedstrijd tegen KV Mechelen. Het bestuur is fel gekant tegen de afkeuring van een geldig doelpunt van Igor Thiago wegens buitenspel.

De VAR verzuimde KV Mechelen-verdediger Sandy Walsh in het vizier te krijgen. Thomas Delameilleure, Legal Officer bij Club Brugge, betoogde dat deze beslissing een verkeerde toepassing van het reglement was. "In het VAR-protocol staat dat er een check moet gebeuren. Het is toch niet omdat iemand een menselijke fout maakt, dat het geen foute toepassing van het reglement is?”, verklaarde hij, geciteerd door Sporza.

Voor Club Brugge is het herspelen van de wedstrijd de enige juiste optie, en het team heeft actie ondernomen door zijn dossier in te dienen bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Deze stap is vergelijkbaar met de actie die Genk heeft ondernomen. 

De uitspraak van het BAS wordt ten laatste tegen medio mei verwacht. KV Mechelen heeft niet geprotesteerd en zal zich "gedragen naar de wijsheid" van de Disciplinaire Raad, waarmee de spanning rond deze betwiste beslissing blijft voortduren.