OFFICIEEL: Vidal keert terug naar thuisland en wordt er als koning ontvangen

OFFICIEEL: Vidal keert terug naar thuisland en wordt er als koning ontvangen

23 januari - 11:10

Arturo Vidal keert terug naar Chili om te spelen voor Colo-Colo, de club waar hij zijn voetbalcarrière in 2006 begon. De exentrieke middenvelder keert na een succesvolle loopbaan in Europa terug naar zijn geboorteland. 

De 36-jarige Chileen heeft in de afgelopen zestien jaar een rij clubs achter zijn naam weten te zetten waar je u tegen kan zeggen. De middenvelder speelde onder meer voor Bayer Leverkusen, Juventus, Bayern München, FC Barcelona en Internazionale. In totaal werd hij bovendien vijf keer kampioen van de Serie A, drie keer kampioen in Duitsland en één keer kampioen van Spanje. Via het Braziliaanse Flamengo en Athletico-PR keert hij nu terug naar Colo-Colo.

In Chili wordt Vidal, die met zijn land twee keer de Copa America won, bij zijn 'nieuwe' club met open armen ontvangen. 'De koning keert terug' valt er te lezen in een tweet van Colo-Colo. 'We verwelkomen de meest gedecoreerde speler in de historie van Chili. Onze grote Arturo Erasmo Vidal Pardo! We zien je snel, koning!'

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.