OFFICIEEL: KV Kortrijk heeft nieuwe aanwinst beet: Cardiff verhuurt Tsunoda

OFFICIEEL: KV Kortrijk heeft nieuwe aanwinst beet: Cardiff verhuurt Tsunoda

23 januari - 10:18 Laatste update: 10:40
1

Ryotaro Tsunoda wordt door KV Kortrijk tot het eind van dit seizoen gehuurd van Cardiff City. De 24-jarige centrale verdediger uit Japan is zo de nieuwste aanswinst bij Kortrijk nadat ze eerder zijn landgenoot Haruya Fujii vastlegden.

De centrale verdediger brak door bij de Tsukuba Universiteit, waar hij een selectie voor de U20 van Japan wist te versieren. In 2021 trok hij naar Yokohama F. Marinos, waarmee hij Japans kampioen werd. Tsunoda won er ook de Japanse Super Cup en was destijds actief in de Aziatishe Champions League.

In 2023 ontving hij een oproep voor de nationale ploeg van Japan, maar moest hij noodgedwongen afhaken door een blessure. Tsunado wordt nu gehuurd tot het eind van het seizoen en zal het rugnummer 33 dragen bij KVK.

Tsunoda kwam kort aan het woord op de website van KVK. De verdediger klinkt alvast strijdvaardig. "Ik ben klaar om te vechten voor deze club en zal er alles aan doen om Kortrijk in eerste klasse te houden", aldus Tsunoda

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.