Franse media genieten al van Fofana: 'Snel, technisch: overtuigende prestatie'

Franse media genieten al van Fofana: 'Snel, technisch: overtuigende prestatie'

20 januari - 10:36
4

Malick Fofana heeft zijn binnenkomst bij Olympique Lyon niet gemist. Nadat hij al een twintigtal minuten mocht invallen in de Ligue 1, loodste het jeugdproduct van KAA Gent zijn kersverse ploeg naar de volgende ronde in de Coupe de France. De Franse pers haalt de complimenten boven na die prestatie.

Lyon moet in de Ligue 1 tegen de degradatie knokken en dat viel er ook aan te zien in de zestiende finales van La Coupe. Op bezoek bij het bescheiden Bergerac haalden Les Gones het met de hakken over de sloot. Het openingsdoelpunt van Fofana was dan ook van goudwaarde. L'Equipe zag een 'klein Lyon', maar focust graag op onze landgenoot. 'Hij had het geen gemakkelijk begin in de koude, maar hij was niet onverdienstelijk', is de sportkrant eerst nog karig met de lof. 'Fofana toonde zich erg aanspeelbaar en bedreven aan de bal.' Uiteraard zette zijn doelpunt een vet uitroepteken achter zijn prestatie. Daarom verkoos L'Equipe hem ook tot 'Man van de Match'.

Die analyse deelt Footmercato volledig. Dat medium zag een 'veelbelovend debuut' van Fofana. De gewezen Buffalo is niet alleen 'snel en technisch', maar trekt ook verdedigend zijn plan. Footmercato onderlijnt bovendien zijn polyvalentie. In het eerste deel van de partij speelde Fofana als rechtsbuiten in steun van diepe spits Alexandre Lacazette. Later zakte hij wat verder uit, om als wingback aan de slag te gaan. In beide rollen deed de tiener het uitstekend, klinkt het.

De conclusie van Footmercato luidt dan ook positief. 'Fofana in het bijzonder heeft ons verleid. Hij heeft erg bijgedragen aan het aanvallende compartiment van zijn ploeg', staat er. Die andere nieuwkomer uit Gent, Gift Emmanuel Orban, kwam voorlopig nog niet in actie voor Lyon.