UPDATE: 'Beerschot wil transfer van Diawara (ex-Genk) binnen 48 uur afronden'

UPDATE: 'Beerschot wil transfer van Diawara (ex-Genk) binnen 48 uur afronden'

19 januari - 17:46 Laatste update: 21 januari - 13:15
2

Beerschot wil volledig voor de promotie naar de Jupiler Pro League gaan en hoopt zich deze winter dan nog te versterken. Daarvoor denkt het aan Sekou Diawara, een oude bekende van KRC Genk.

De negentienjarige aanvaller werd bestempeld als een groot talent bij Genk en was een uitblinker bij Jong Genk. Een jaar geleden koos hij tegen de zin van Genk in echter voor een overstap naar Udinese, waar hij niet aan spelen toekomt. Beerschot wil daar nu van profiteren.

Volgens Gazet van Antwerpen staat Beerschot dicht bij een overeenkomst met Diawara. De spits zal op uitleenbasis richting Beerschot trekken, dat echter geen aankoopoptie wist te bedingen voor het huurcontract.

Bij Beerschot moet Diawara voorin de concurrentie aangaan met onder meer Charly Keita en Ayouba Kosiah, die laatste is door een gescheurde kruisband echter nog even en misschien wel de rest van het seizoen buiten strijd.

UPDATE: Volgens transferexpert Sacha Tavolieri wil Beerschot de transfer van Diawara binnen de 48 uur afronden. Udinese zou de jonge Belg uitlenen aan de leider uit de Challenger Pro League. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.